Gigabyte Z270X - K7 SLOW Boot?

Until just maybe 2 weeks ago my Boot UP Time was pretty Zippy, nothing for me to complain about anyway. NOT now and I believe this rotten development happened my first Boot Up after I had done my Cloning of my "C" Drive to my External HD. That morning when I started it up, I FREAKED, got a Black Screen telling me something about unable to load the BIOS....I think it gave me 2-3 Options of what to do but I don't remember which one I chose, whatever it was, it then booted up. But I think every since then this scary slow boot up has been with me.

I tried the Gigabyte FAST Boot APP but it did nothing to help. I have now turned OFF almost everything that used to startup at boot....did nothing to improve speed of boot up either.


PLEASE advise if you can on what/how to solve this Problem?


Thank YOU, michael
Reply to orbeavhawk
2 answers Last reply
More about gigabyte z270x slow boot
  1. 1| Make sure you're on the latest BISO revision for your motherboard.
    2| It'd be a good time to back up any and/or all critical backup while you can yet get into desktop GUI.
    3| You can try and perform a repair install but it's going to be a better idea to recreate your bootable USB installer and reinstall your OS.

    4| Mind sharing your full system's specs in order for us to gauge your system's prowess?
    Reply to Lutfij
  2. Lutfij said:
    1| Make sure you're on the latest BISO revision for your motherboard.
    2| It'd be a good time to back up any and/or all critical backup while you can yet get into desktop GUI.
    3| You can try and perform a repair install but it's going to be a better idea to recreate your bootable USB installer and reinstall your OS.

    4| Mind sharing your full system's specs in order for us to gauge your system's prowess?


    1] I checked and they have NOT upgraded the BIOS of my MOBO...I have the Present BIOS.
    2] I went into my BIOS to see IF I could possibly see anything that might tell me/us something.
    Under: BOOT Config: "BootUP Numlock State": is ON [Should this be ON???]
    FAST Boot: is Enabled [you'd NEVER know it though]
    Power Management: is Disabled
    3] Mobo: Gigabyte Z270X Gaming K7; Intel I5 7600K; WD 500GB SSD; 16GB DDR4 GSKILL 3600; AMD RX 480
    Reply to orbeavhawk
Ask a new question Answer

Read More

Boot Slow Startup Gigabyte