Solved

Installed new CPU, Mobo and Ram and my psu cpu connector doesn't work

Like it says in the title, I installed a new cpu, mobo and ram but doesn't boot with my power supply connected to cpu power connector. my psu works as I tested it on old motherboard.

any suggestions would help
7 answers Last reply Best Answer
More about installed cpu mobo ram psu cpu connector work
  1. oliverschurmann said:
    Like it says in the title, I installed a new cpu, mobo and ram but doesn't boot with my power supply connected to cpu power connector. my psu works as I tested it on old motherboard.

    any suggestions would help


    List your CPU, mobo and RAM to see if they are compatible
  2. Bob125484 said:
    oliverschurmann said:
    Like it says in the title, I installed a new cpu, mobo and ram but doesn't boot with my power supply connected to cpu power connector. my psu works as I tested it on old motherboard.

    any suggestions would help


    List your CPU, mobo and RAM to see if they are compatible


    g4560
    Biostar h110mhc
    1x8gb ddr4 samsung ram
    Palit gtx 1050ti
    gigabyte superb 550p psu
  3. oliverschurmann said:
    Bob125484 said:
    oliverschurmann said:
    Like it says in the title, I installed a new cpu, mobo and ram but doesn't boot with my power supply connected to cpu power connector. my psu works as I tested it on old motherboard.

    any suggestions would help


    List your CPU, mobo and RAM to see if they are compatible


    g4560
    Biostar h110mhc
    1x8gb ddr4 samsung ram
    Palit gtx 1050ti
    gigabyte superb 550p psu


    G4560 is Kaby Lake so it is 7th gen CPU
    h110mhc support both 6th gen Skylake and 7th gen Kaby Lake CPU. However, h110mhc mobo most likely needs 6th gen CPU to update bios in order for mobo to work with 7th gen CPU. I went to MSI website and look at CPU support for your mobo and I do not see it on the support CPU list. Will it work after bios update??? Answer is I don't know since it is not on CPU support list and I do not know why it is not there. Here is MSI link for your mobo
    http://www.biostar-usa.com/app/en-us/mb/introduction.php?S_ID=877#cpusupport
  4. Bob125484 said:
    oliverschurmann said:
    Bob125484 said:
    oliverschurmann said:
    Like it says in the title, I installed a new cpu, mobo and ram but doesn't boot with my power supply connected to cpu power connector. my psu works as I tested it on old motherboard.

    any suggestions would help


    List your CPU, mobo and RAM to see if they are compatible


    g4560
    Biostar h110mhc
    1x8gb ddr4 samsung ram
    Palit gtx 1050ti
    gigabyte superb 550p psu


    G4560 is Kaby Lake so it is 7th gen CPU
    h110mhc support both 6th gen Skylake and 7th gen Kaby Lake CPU. However, h110mhc mobo most likely needs 6th gen CPU to update bios in order for mobo to work with 7th gen CPU.


    I have updated the bios and my PC runs but I'm using a 210w PSU from an old Asus machine so I have my parts out of my case sitting on my mobo box. The pc works fine but I can't put it in the case as the 210w PSU is meant from sff case so it's the wrong size and the cables are too short.
  5. Great, at least it works for you now. I guess you just have to buy a new case and new power supply to solve your problem. I think your mobo is micro-ATX so you need case support at least micro-ATX and standard power supplies. Don't use that 210W PS since it is not safe to power your G4560/1050Ti. You could damage your CPU, mobo and GPU.
  6. Bob125484 said:
    Great, at least it works for you now. I guess you just have to buy a new case and new power supply to solve your problem. I think your mobo is micro-ATX so you need case support at least micro-ATX and standard power supplies. Don't use that 210W PS since it is not safe to power your G4560/1050Ti. You could damage your CPU, mobo and GPU.



    Well I know my parts work is just that I have an atx case that fits it all just that i have to use the 210w for now until I can fix my gigabyte 550w PSU (the one with the CPU connector problem) and have it out of the case. But it's confusing as the 550w the one with the CPU problem works fine with my old Mobo and CPU.
  7. Best answer
    oliverschurmann said:
    Bob125484 said:
    Great, at least it works for you now. I guess you just have to buy a new case and new power supply to solve your problem. I think your mobo is micro-ATX so you need case support at least micro-ATX and standard power supplies. Don't use that 210W PS since it is not safe to power your G4560/1050Ti. You could damage your CPU, mobo and GPU.



    Well I know my parts work is just that I have an atx case that fits it all just that i have to use the 210w for now until I can fix my gigabyte 550w PSU (the one with the CPU connector problem) and have it out of the case. But it's confusing as the 550w the one with the CPU problem works fine with my old Mobo and CPU.


    Based on your parts swapping and testing, all Your hardware are definitely working. I think double check your connection on 550W on new mobo/CPU.
Ask a new question

Read More

Power Supplies RAM CPUs