Cable issue need help

Hey guys .
Ive been having issues since yesterday trying to plug this 2 cable:

https://imgur.com/a/tjGKn

They come from the power button and ive been trying and trying but the computer doesn't turn on.
Any tip for this noob ?
Reply to maltrini10
4 answers Last reply
More about cable issue
  1. Hi maltrini10,
    Might need a bit more info on the problem for us to help. U mean you can plug it in but the button just doesn't work?


    Stumble.
    Reply to purple.dancing.cow
  2. Neither should be the reason for the computer not turning on - one of them looks like the front panel audio connector, while the other seems to be a USB connector. Did you plug in all the other cables into the right places? Make sure you've plugged in the power button cable - it'll be a tiny thin cable coming from the power switch in your case, and plugs into the bottom right of the motherboard, when looking from above the motherboard(such that the PCIE slots are horizontal). You could also try shorting the two power pins to turn on the system without using the power button. Did you turn on the power supply's switch?
    Reply to Shektron
  3. purple.dancing.cow said:
    Hi maltrini10,
    Might need a bit more info on the problem for us to help. U mean you can plug it in but the button just doesn't work?


    Stumble.


    well tbh i dont even know where i connect both cables...i can plug them, or atleast the bigger one but nothing happens. the thing is, i dont know if im plugging it in the right place. Been trying to find similar problems on the internet but all of the have differente cables instead of just one like the one i have.
    Reply to maltrini10
  4. oh right. What's your motherboard? And how many cables come from the front IO? Make sure you get these all plugged in right. The motherboard manual should tel you where to plug them in.


    Stumble.
    Reply to purple.dancing.cow
Ask a new question Answer

Read More

Homebuilt Computers Power Cable