ASUS Z-170-AR No Sound

I do mostly photo editing so I don't always have my speakers plugged in. Yesterday, I turned them on and there was no sound coming from the back connections. Also, no sound coming from the headphone jack in the front. Did something get turned off? Recently, I did the Windows 10 upgrade. I'm quietly confused.
Reply to BANJOMAN51
4 answers Last reply
More about asus 170 sound
  1. you did windows 10 upgrade from?
    have you tried reinstalling the Audio Drivers for your Motherboard ?
    Reply to nitinvaid20
  2. nitinvaid20 said:
    you did windows 10 upgrade from?
    have you tried reinstalling the Audio Drivers for your Motherboard ?


    Thanks for the reply. I'm relatively new to this as this being my first pc build. Recently, a notification from Windows updated my system which took quite a long time. Anyway, do I reinstall the drivers from the ASUS cd that came with the mobo? Also, would a sound card solve the problem?
    Reply to BANJOMAN51
  3. BANJOMAN51 said:
    nitinvaid20 said:
    you did windows 10 upgrade from?
    have you tried reinstalling the Audio Drivers for your Motherboard ?


    Thanks for the reply. I'm relatively new to this as this being my first pc build. Recently, a notification from Windows updated my system which took quite a long time. Anyway, do I reinstall the drivers from the ASUS cd that came with the mobo? Also, would a sound card solve the problem?



    You should download the drivers from here
    https://www.asus.com/us/Motherboards/Z170-AR/HelpDesk_Download/

    and select your OS either 64 or 32 and install the Audio Drivers Reboot let us know how it goes.
    and yes if there any problem with the onboard sound card then yes a dedicated sound card will solve the issue but for now lets try to solve it onboard one
    Reply to nitinvaid20
  4. nitinvaid20 said:
    BANJOMAN51 said:
    nitinvaid20 said:
    you did windows 10 upgrade from?
    have you tried reinstalling the Audio Drivers for your Motherboard ?


    Thanks for the reply. I'm relatively new to this as this being my first pc build. Recently, a notification from Windows updated my system which took quite a long time. Anyway, do I reinstall the drivers from the ASUS cd that came with the mobo? Also, would a sound card solve the problem?



    You should download the drivers from here
    https://www.asus.com/us/Motherboards/Z170-AR/HelpDesk_Download/

    and select your OS either 64 or 32 and install the Audio Drivers Reboot let us know how it goes.
    and yes if there any problem with the onboard sound card then yes a dedicated sound card will solve the issue but for now lets try to solve it onboard one


    Downloaded the drivers and still no sound. Is there a BIOS setting I should look at?
    Thanks for your help. Much appreciated.

    Looking on-line it seems many people have lost sound after the Windows 10 creators update. If I can't fix this because of windows would adding a sound card fix the problem.
    Reply to BANJOMAN51
Ask a new question Answer

Read More

Asus Photography Speakers