Booting problem with MSI Z270-A Pro (and no screen output when Videocard plugged in)

Hi,

Recently I made a new PC build with:
-MSI Z270-A Pro
-MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G
-Intel Core i5-7500 Boxed
-Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15

All brand new. Sadly I'm experiencing 2 problems I hope anyone can help me with:

- PC doesn't give a BIOS screen when Videocard is plugged in (or any screen at all for that matter). When I unplug the Videocard I get a screen output and BIOS.
Checked the Videocard in another systeem, there the Videocard worked just fine.

When I try to boot my own system without Videocard:

- Motherboard doesn't boot Windows 10, I tried multiple things:
* Making a bootable USB with the Microsoft 'MediaCreationTool';
* Making a bootable USB with ISO (from CreationTool) and with rufus;
* Making a bootable USB with the MSI Smart Tool;
* Making a bootable USB with the Microsoft 'MediaCreationTool' on another USB stick;
* Swapping new (empty) SSD, for old SSD with former Windows installation on it.

Each time I let it auto-select the booting source, I get the following error message on a blue screen:

- The application or operating system couldn’t be loaded because a required file is missing or contains errors.
File:\windows\system32\winload.exe
Errorcode 0xc0000225

If I select the booting source manually (with the MSI Smart Tool created bootable), I get a couple of different black error screens:

- File:\efi\microsoft\boot\memtest.efi
Status: 0xc0000428
Info: Windows cannot verify the digital signature fort his file

- File:\windows\system32\hal.dll
Status: 0xc0000098
Info: The operating system couldn’t be loaded because the HAL is missing or contains errors.

- File:\ windows\system32\ntoskrnl.exe
Status: 0xc0000221
Info: The operating system couldn’t be loaded because the kernel is missing or contains errors.

- File:\windows\system32\boot\winload.efi
Status: 0xc0000221
Info: The file is possible corrupt. Its header checksum does not match the computed checksum.


Anyone got a solution?
Reply to shendaja
6 answers Last reply
More about booting problem msi z270 pro screen output videocard plugged
  1. Which PSU do you have?
    Reply to Kasper Jorgensen
  2. Kasper Jorgensen said:
    Which PSU do you have?


    Corsair CX500 (bronze)
    Reply to shendaja
  3. Can you test GPU in another computer.
    Reply to Kasper Jorgensen
  4. Kasper Jorgensen said:
    Can you test GPU in another computer.


    Quote:
    Checked the Videocard in another systeem, there the Videocard worked just fine.


    Already tested GPU in another computer. Worked just fine there.
    Reply to shendaja
  5. Missed that part. 2 things here..

    1. As your PSU is a crappy one it's possible it cannot deliver the needed juice.
    2. Your mobo or is faulty or the pcie slot is faulty. If possible check another GPU in another pcie slot.
    Reply to Kasper Jorgensen
  6. Found the issue (company who sold the components to me gave me the solution). X.M.P. should have been turned on. Fixed all the issues.

    Thanks for responding!
    Reply to shendaja
Ask a new question Answer

Read More

Bootable Usb MSI-Microstar Boot