MSI X370 XPOWER GAMING TITANIUM Error

Today I am building a ryzen system. After connecting all the wires and the components, the system won't turn the monitor on. On the Motherboard, I get the 0E error. I looked it up in the manual and I found this: 0E - Microcode not found. I think I must flash a new bios but I don't really know how since it won't turn the monitor on.
5 answers Last reply
More about msi x370 xpower gaming titanium error
  1. What CPU? Check in the manual if you can flash the BIOS without a supported CPU.
  2. GhislainG said:
    What CPU? Check in the manual if you can flash the BIOS without a supported CPU.

    \
    I think is the RAM. I have only one stick of ram and when I changed the slot It turned on. But sometimes it doesn't. I will try my friend's RAM and I will let you know if this was the problem.
    I have a R7 1700.
  3. nicolaealin said:
    GhislainG said:
    What CPU? Check in the manual if you can flash the BIOS without a supported CPU.

    \
    I think is the RAM. I have only one stick of ram and when I changed the slot It turned on. But sometimes it doesn't. I will try my friend's RAM and I will let you know if this was the problem.
    I have a R7 1700.


    Just building the same, Got the same error code, after checking in the manual I found the answer to my problem which was. When installing one stick of memory, place it in the second dimm slot and if you have two then it's 2 and 4 slots. Hope this helps.
    Mac
  4. SNIPERmac said:
    nicolaealin said:
    GhislainG said:
    What CPU? Check in the manual if you can flash the BIOS without a supported CPU.

    \
    I think is the RAM. I have only one stick of ram and when I changed the slot It turned on. But sometimes it doesn't. I will try my friend's RAM and I will let you know if this was the problem.
    I have a R7 1700.


    Just building the same, Got the same error code, after checking in the manual I found the answer to my problem which was. When installing one stick of memory, place it in the second dimm slot and if you have two then it's 2 and 4 slots. Hope this helps.
    Mac


    I found that in the manual too. But it wasn't the problem. Apparently the socket was broken I RMA it. Thanks for replying though!
  5. nicolaealin said:
    SNIPERmac said:
    nicolaealin said:
    GhislainG said:
    What CPU? Check in the manual if you can flash the BIOS without a supported CPU.

    \
    I think is the RAM. I have only one stick of ram and when I changed the slot It turned on. But sometimes it doesn't. I will try my friend's RAM and I will let you know if this was the problem.
    I have a R7 1700.


    Just building the same, Got the same error code, after checking in the manual I found the answer to my problem which was. When installing one stick of memory, place it in the second dimm slot and if you have two then it's 2 and 4 slots. Hope this helps.
    Mac


    I found that in the manual too. But it wasn't the problem. Apparently the socket was broken I RMA it. Thanks for replying though!

    Glad you got it sorted, good luck for next time..
Ask a new question

Read More

Gaming MSI-Microstar Boot BIOS Components Monitors