Solved

MSI Afterburner reverts back to default clock after a while

So I could be using my pc for a few hours then I notice in the rivatuner statistics overlay that my core and memory are only going to the stock speeds even though I have an oc enabled. I am currently using an RX 470 Strix. The overclock is also stable as I have ran tests on it. How can I fix this?
Reply to mustafa.islam1548
3 answers Last reply Best Answer
More about msi afterburner reverts back default clock
  1. Best answer
    Try testing the OC settings sticking by going just 1Mhz over stock speeds (gpu or vram or both, wherever you are having the issue) and seeing if that sticks beyond the time where your other OC normally reverts.

    Let us know how it goes.
    Reply to alceryes
  2. Ok I will try out what u are suggesting. Also sorry for voting down your answer, it was an accident
    Reply to mustafa.islam1548
  3. alceryes said:
    Try testing the OC settings sticking by going just 1Mhz over stock speeds (gpu or vram or both, wherever you are having the issue) and seeing if that sticks beyond the time where your other OC normally reverts.

    Let us know how it goes.


    Ok I had an overclock of 30mhz on core and 50mhz on memory. but i also undervolted so there wouldnt be temp issues., and i read online that undervolting polaris card is better. Maybe i undervolted by too much (-25mV) but now i am at around -10mV and still maintaining that overclock. Did a firestrike bench and doesnt seem to be any issues and havent had any reverting back to default clocks so hopefully that fixed it.

    Hopefully this helps anyone else.
    Reply to mustafa.islam1548
Ask a new question Answer

Read More

Default Overclocking MSI-Microstar