Solved

Failure to boot after New Mobo/CPU/PSU/RAM



I got a short awhile ago and replaced my PSU thinking that would fix it. Turns out it was the motherboard instead. Now with everything installed I'm getting no signal when booting and I'm not sure ehat the problem is.

The PC stays powered on until I turn it off, the RAM is all the way pushed down into the second slot, all power connectors are all the way in for the CPU and GPU, I've tried DVI on the GPU and onboard as well as HDMI to the GPU, the GPU is solidly in the slot LEDs for it are on, keyboards do not light up, and fans are all spinning (including the cooler.)

I'm hoping it isnt some bad memory or anything like that. Any help would be appreciated.
3 answers Last reply Best Answer
More about failure boot mobo cpu psu ram
  1. You need updated BIOS to run Kabylake CPUs on 100 series motherboards.
    You can't update the BIOS without a Skylake CPU: https://us.msi.com/Motherboard/support/Z170A-SLI-PLUS.html#support-cpu
  2. I thought that newer manufactured boards would've gotten away from this problem, guess not. Is there any way at all to get the BIOS update without a Skylake?
  3. Best answer
    Joescotterpuss said:
    I thought that newer manufactured boards would've gotten away from this problem, guess not. Is there any way at all to get the BIOS update without a Skylake?

    No.
    You could take it to a PC shop and ask them to update the BIOS, for a fee.
    Also, you don't know how long the motherboard sat on the dealer's shelf before he sold it to you.
Ask a new question

Read More

MSI-Microstar RAM Boot CPUs