Corsair H110I extreme performance fans running different RPM

Hello,

As mentioned above, my 280mm watercooler fans (x2) run at different speeds and i want to know what causes it.

1 fan right now runs at 2352 RPM fan 2 only runs on 802 RPM.

Also, Sometimes the fans seem to randomly spin faster while im not doing anything. And making a noise like its hitting something which its not atleast not under the radiator..
Atm im on a 2d game and google chrome and temps are at 27 degrees celcius (processor) the cooler is at silent preset

Please help thank you.
4 answers Last reply
More about corsair h110i extreme performance fans running rpm
  1. Both fans are connect to the same CPU fan header? I mean, are they using a Y cable like this one?
    .

    If not, one of them may be connected to the CPU fan header and the other fan is connected to the case fan header. What is the brand and model of your motherboard?
  2. Anonymous said:
    Both fans are connect to the same CPU fan header? I mean, are they using a Y cable like this one?
    .

    If not, one of them may be connected to the CPU fan header and the other fan is connected to the case fan header. What is the brand and model of your motherboard?


    It's a little bit hard to see what they're exactly plugged into but yes im using a Y cable,
    Ill look into this later today.

    And the motherboard brand is Asus.

    Thanks for the reply
  3. If they are using a Y cable, they should of be receiving the same power and running at the same RPM speed. So the problem could be a manufacturing defect and you should contact the manufacturer if it under warranty. You can also open the case and verify if both cables are correctly plugged in the Y cable and in the motherboard fan header.
  4. Anonymous said:
    If they are using a Y cable, they should of be receiving the same power and running at the same RPM speed. So the problem could be a manufacturing defect and you should contact the manufacturer if it under warranty. You can also open the case and verify if both cables are correctly plugged in the Y cable and in the motherboard fan header.


    i just had a quick look and they seem to be connected to the cpu fan both, i dont think its a big issue though. aslong as they'll keep working ofcourse, i mean my Processor the I5 4690K isn't overclocked so the corsair watercooler is already overkill basically. it always runs on 30 degrees celcius on silent mode so its fine :)

    thank you,

    feel free to add any advice still
Ask a new question

Read More

Water Cooling Temperature CPUs Fan Speedfan Corsair Performance Speed