ACPI_BIOS_ERROR Windows 10 installation process. ASUS Z9PE-D16.

Hello, community!
May someone can help me.
I was tried to install Windows 10 (any versions), but have to receive blue screen ACPI_BIOS_ERROR when USB drive with windows (made from official Microsoft ISO) was loaded. I was getting the error before even com to welcome installation screen. And stuck with it. I think the problem in the specific motherboard, it hasn't official windows 10 support. But maybe I can somehow bypass this limitation?
Any suggestions?
Thanks for your help!

2x Intel Xeon E5-2670 processors
Server Motherboard ASUS Z9PE-D16
Installed last bios version 5105
32 Gb DDR3 server ram
Geforce GTX780 video card
Current OS version Windows 7 Pro, works fine.
5 answers Last reply
More about acpi bios error windows installation process asus z9pe d16
  1. Paul NZ said:


    That thread about Windows 2012 Server, and, how I know, the problem seems same, but solved for win2012 now, but not for 10.
  2. Yup, it looks like it works ok for Windows 7 too. Somehow I dont think you'll get Windows 10 on it
  3. Paul NZ said:
    Yup, it looks like it works ok for Windows 7 too. Somehow I dont think you'll get Windows 10 on it


    Maybe, but I'll try.
    Someone on this forum tells about a problem with performance on windows 10, installed on similar spec.
    I'm writing to hem but have not received feedback yet.
  4. k cool
Ask a new question

Read More

Installation Error Servers BIOS Xeon Motherboards Asus windows 10