Solved

Black screen, nothing show up, not even bios will load

Hi,
My friend has a problem. When he starts his computer cooling system and everything starts but his screen is black and nothing shows up. All cables on motherboard are on their place, everything is plugged in, monitor is on, RAMs are in. We tried to change ram, change power supply. We have no idea what could it be. Thanks for help.
5 answers Last reply Best Answer
More about black screen show bios load
  1. Best answer
    Have you taken a look through this thread?

    Can you post the full spec? Including old/new for what you've changed so far
    "No POST", "system won't boot", and "no video output" troubleshooting checklist
    "No POST", "system won't boot", and "no video output" troubleshooting checklistThis checklist is a compilation of troubleshooting ideas from many forum members. It's very important to actually perform every step in the checklist if you want to effectively... Read More
  2. Barty1884 said:
    Have you taken a look through this thread?

    Can you post the full spec? Including old/new for what you've changed so far

    IT's me here. I didn't change any components, one day the pc booted normally, next day it didn't at all. I suspect a fryed motherboard. Could it be something else?
  3. datclassyhorse said:
    We tried to change ram, change power supply. .


    You've changed some things to troubleshoot.

    Again, please post your full spec. Something could've failed, but without knowing the spec to give us a starting point, it's difficult to even get an idea....
  4. Barty1884 said:
    datclassyhorse said:
    We tried to change ram, change power supply. .


    You've changed some things to troubleshoot.

    Again, please post your full spec. Something could've failed, but without knowing the spec to give us a starting point, it's difficult to even get an idea....


    I have:
    CPU: Intel Core i7 3770
    GPU: Nvidia GeForce GTX 960
    RAM: 16 gb DDR 3
    PSU: 460 W
    chipset Intel Z75
    Motherboard: idk (it's from a prebuild pc and I can't find what motherboard it has)

    I tryed swapping PSU for 450 W one, it didn't work, so I thought maybe it is because the PSU doesn't provide enought power, so I spawwpe my GTX 960 for 660 but it still didn't work. I also tryed unplugging all the unneccesary components like HDD.
  5. Is there anything written on the board? A model number? A brand?

    What are the make/models of the PSUs you've used? (460W and 450W don't really help unfortunately).

    FYI, a 660 is more power-hungry than a 960 (140W vs 120W)
Ask a new question

Read More

BIOS HIS Systems Computers