Solved

New build, plugged everything but no display. GPU problem?

Hey guys,

Started building my first PC today, and I'm stuck. I plugged everything and I get no display. The fans (CPU cooler, GPU) work as soon as I plug it. My mobo is Gigabyte 970A-UD3P GPU: Radeon R9 290 8 gb RAM (2x4GB G SKILL F3-2400C11D-8GXM) CPU: AMD FX 8320E 3.2 Ghz Cooler master hyper 212 evo

I don't have a speaker for testing. I am pretty sure CPU was placed correctly. Screen is plugged in properly using DVI cable.

Could it be that my GPU is dead? I got it refurbished so I'm wondering if that's my problem...
5 answers Last reply Best Answer
More about build plugged display gpu problem
  1. You didn't mention your power-supply, try swapping it out if you have an extra/can borrow.
  2. EVGA 600B 600W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply.

    I'll try and see if I can borrow a GPU to see if that's what the problem is. In the meantime, is there anything else that could be causing the problem that I am not aware of?
  3. You could try another monitor, updating the BIOS, and swapping out that GPU for another (it's time like these that an APU/iGPU would be useful).
  4. Bakua said:
    You could try another monitor, updating the BIOS, and swapping out that GPU for another (it's time like these that an APU/iGPU would be useful).


    I know the monitor works because I used it with my mac.
    I tried another graphic card, and no display. Hence my problem is not the GPU (phew!)
    I just read that my mobo required BIOS update to be compatible with my CPU...How am I supposed to update BIOS with no display?! Time for some intensive googling...
  5. Best answer
    The amount of times this problem has happened is more than I'd care to count, usually solved with a BIOS update or a change in power-supply.
Ask a new question

Read More

GPUs Displays CPUs