Solved

Please help, pc not working after bios update

Hello there.

My mobo is MSI X99A SLI PLUS

Problem:
I wanted to update my mobo bios just like always. And this time I tried the m-flash option thru the click bios. After I selected the bios file it just restarted and did nothing for like 30 minutes. So I powered it off by holding the power button for few seconds. Then I started it again and here the problem began...

It doesn't react anymore. Keyboard and mouse don't get powered, screen says "no signal"...

I tried to switch to the second bios using the switch on the mobo but it's just the same.

Fans spin, everything looks like it's ok but nothing happens :(


Please help anyone
5 answers Last reply Best Answer
More about working bios update
  1. You should never update your bios unless there's a reason to do it.
    Have you tried resetting it?
  2. I tried clearing the cmos but it did nothing too.

    Now I'm trying the battery way I will remove it for like 20 minutes.

    Also should I then use the normal bios or try on the second (backup?) one.
  3. MazQuick said:
    I tried clearing the cmos but it did nothing too.

    Now I'm trying the battery way I will remove it for like 20 minutes.

    Also should I then use the normal bios or try on the second (backup?) one.


    Try the backup bios.
    While you have the cmos battery out keep pressing the power button for a while to clear all the current from the capacitors.
  4. Unfortunately, battery way did not solve the problem. Pc starts and does nothing afterwards.

    I don't know what to do now :/
  5. Best answer
    Thread can be Locked, because I solved the problem.

    How:
    - It turned out to be the RAM problem. I had Quad-Channel setup of HyperX Savage DDR4 and this was the reason why it wasn't booting anymore. I removed one of these to make it Triple-Channel and it booted just fine.

    So yeah, I will perform a complete check of RAM/DIMMs later today.
Ask a new question

Read More

BIOS MSI-Microstar