PC working fine. Shut down. Few hours later I press power button. and all fans/power stop after half second.

My 3 month old computer was working fine earlier today.
So heres the story. Earlier today I reinstalled Windows 10 and then played games for a few hours. The highest temperature I saw at that time was 46C on GPU (which was slightly higher than normal, not 100% sure I had the most updated drivers before I played games)... So when im done playing I Shut my computer down. When I try to power it on a few hours later, the fans run for literally under a second and then stop. The power on motherboard LEDs flashes as well but goes out just as fast. The only thing that remains on (visually speaking) is the power LED on my case.
I looked in the case, sprayed it out with some keyboard duster and nothing noticeably wrong during visual inspection. Turning computer off and then on does the same thing every time. (tried 3-4 times)

Any knowledgeable advice most appreciated.

Here are my components:

Intel Core i5-6600K 3.5GHz Quad-Core Processor
Gigabyte GA-Z170X-Gaming 5 ATX LGA1151 Motherboard
Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro Video Card
G.Skill Ripjaws 4 series 16GB (2 x 8GB) DDR4-2133 Memory
CRYORIG H7 49.0 CFM CPU Cooler
Samsung 850 EVO-Series 500GB 2.5" Solid State Drive
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Fractal Design Define R4 w/Window (Black Pearl) ATX Mid Tower Case
EVGA 750W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply (10 year full warranty!)
Microsoft Windows 10 OS
2x fractal 140mm fans in addition to the fans that came with the case.
2 answers Last reply
More about working fine shut hours press power button fans power stop half
  1. Bump
  2. Sounds like you lost the PSU or something.
Ask a new question

Read More

Systems Power