Problem with new hard drive WD10EZEX, BIOS doesn't seem to recognize it.

Good day everyone, I just bought a Hard drive disk from wester digital for my desktop, the Blue WD10EZEX 1Tb, but it isn't recognized by the Bios or when trying to install an OS.

My motherboard is a Gigabyte GA-B75M-D3H an in the specifications you can read that it does support SATA 6Gb/s connector.
I tried the a jumper approach but it still doesnt work. I used to have a Seagate barracuda HDD (500Gb) and never had any problems with it.

I can hear it starting to work when I turn on the PC, but it does the starting sound twice and then nothing, also after the pc is turned on for a while, it still feels cold to the touch.

Is it my new HDD?, does anyone know te answer to my problem. I aprecciate any help you could give me.
4 answers Last reply
More about problem hard drive wd10ezex bios recognize
  1. Is it seen in the motherbd bios?
  2. It does not appear in the mobo BIOS, who by the way is upgraded to the latest version (f15)
  3. What drive is your boot drive?
    You said you "used to have" a 500Gb Barracuda.
    In the bios check your sata port mode and report back. Please dont change this setting (yet).
  4. Hi there Higolito,

    Sorry that you are facing some issues with your WD drive. :(
    After a hard drive is not recognized by BIOS, you need to start with some basic steps like attaching the drive with different cables(SATA and power) to a different SATA port.
    Popatim has a point. Which is your boot drive?

    Usually, the best thing to see whether a drive is faulty is to attach it to another system. If you do that, and the issue persists, then you can just contact WD's Support either by e-mail or phone and eventually RMA the drive.

    WD's Support: http://products.wdc.com/support/kb.ashx?id=OSOaWV

    Hope this will help,
    D_Know_WD
Ask a new question

Read More

Desktops Hard Drives BIOS Storage SATA Motherboards