Solved

Problem in my PC. Suddenly turn off and automatically boot again

Hello,

Since about 2 weeks ago, my pc has a problem. Before 2 weeks ago, when I play GTA IV, PC just suddenly turned off and boot up again. I didn't care about it and I didn't play GTA IV again.
Today, I was playing Scania Truck Driving with highest graphic settings.. About 30 min gone. Oh..! PC suddenly turned off and boot up automatically. Then I tried it again.. only about 5 min. gone. again turned off and boot. So, I played a different game. same thing is happening. I thought this is overheating. But I did HW monitor and seems all temp.s are good.
What can be the problem here? please help

-PC Specs.-
Intel Core i7 3rd gen. 3770K 3.5GHz processor
Asus Sabertooth Z77 motherboard
16GB G.Skill DDR3 RAM
Two gigabyte GTX 560 graphic cards.
CoolerMaster GX 750W power supply
CPU cooler - Cooler Master Hyper 212 evo
500GB HDD
64GB SSD
Two 23" Acer Monitors
9 answers Last reply Best Answer
More about problem suddenly turn automatically boot
  1. drivers up to date? checking ur temps in-game, not idle?
  2. Temp.s are normal when gaming. I was amazed because one time it restarted without gaming..
  3. dumisoft said:
    Temp.s are normal when gaming. I was amazed because one time it restarted without gaming..


    Oki you facing same problem as me and i have same aspect but i SOLVED IT :D

    Oki now ill explain how i did solve it

    First you have to run full hardware check and make sure to test your rams. >>>> Everything is fine oki. Next step

    Run repair disk for windows >>> Fine its oki next step

    Make sure your using ORIGINAL windows CD. >>> Fine next step

    Temp is below 90c >>> Fine next step

    Hard drive test >>> Fine next step

    Update your Computer using Microsoft update.

    Update your Drivers

    Update BIOS ON YOUR OWN RISK

    any Blue screen ? plz put the results.

    IF freezes with voice like ZZZZZZZZZZ that's for sure your RAM not installed probably.

    Everything is fine the last solution is go to Asus website and download there hardware diagnose and lit it run and test your full PC and send the results with the problem and they replay within 48 hours. The link for there program is here CLICK
  4. Thanks. I will try these things and tell you
  5. dumisoft said:
    Thanks. I will try these things and tell you



    ill be waiting for your answer and i really hop it helps :D
  6. Sorry, I forgot to tell you. Sometimes it showing
    "BOOTMGR is Missing
    Press Ctrl + Alt + Del to restart" when booting.
    I installed SSD and HHD.
    I think this shows when boot order changes.
    Anyway,
    If I go to BIOS and change the boot order and save, it is ok.
    But although I saved, this is happening sometimes. So, when it happens, I have to go to BIOS settings and correct the boot order.
  7. Warleech and guys,

    Warleech, I followed your first step which is checking hardware devices.
    I installed two graphic cards and two RAMs.
    So, first, I removed one GPU and one RAM. so that I can check other GPU and RAM
    Anyway, with the GPU(1) and RAM(1), the PC didn't boot at all.
    Then I removed GPU(1) and replaced GPU(2). PC worked. Played games too.
    Next, I remoed GPU (2) and replaced GPU(1) again.. PC worked again..!!
    Then I change RAMs, CHanged VGAs, and tried all together.. Now, PC is working fine..
    Actually I couldn't find which part has the problem.. Anyway, PC is working now..
    Can you guess what happened earlier? Was that a lose connection?
    Thanks
  8. Best answer
    dumisoft said:
    Warleech and guys,

    Warleech, I followed your first step which is checking hardware devices.
    I installed two graphic cards and two RAMs.
    So, first, I removed one GPU and one RAM. so that I can check other GPU and RAM
    Anyway, with the GPU(1) and RAM(1), the PC didn't boot at all.
    Then I removed GPU(1) and replaced GPU(2). PC worked. Played games too.
    Next, I remoed GPU (2) and replaced GPU(1) again.. PC worked again..!!
    Then I change RAMs, CHanged VGAs, and tried all together.. Now, PC is working fine..
    Actually I couldn't find which part has the problem.. Anyway, PC is working now..
    Can you guess what happened earlier? Was that a lose connection?
    Thanks


    Yep because i had the same problem as you and when i did that my PC worked perfectly i am very happy that your PC working just fine if you have any further question just ask don't worry :D
  9. Warleech said:
    dumisoft said:
    Warleech and guys,

    Warleech, I followed your first step which is checking hardware devices.
    I installed two graphic cards and two RAMs.
    So, first, I removed one GPU and one RAM. so that I can check other GPU and RAM
    Anyway, with the GPU(1) and RAM(1), the PC didn't boot at all.
    Then I removed GPU(1) and replaced GPU(2). PC worked. Played games too.
    Next, I remoed GPU (2) and replaced GPU(1) again.. PC worked again..!!
    Then I change RAMs, CHanged VGAs, and tried all together.. Now, PC is working fine..
    Actually I couldn't find which part has the problem.. Anyway, PC is working now..
    Can you guess what happened earlier? Was that a lose connection?
    Thanks


    Yep because i had the same problem as you and when i did that my PC worked perfectly i am very happy that your PC working just fine if you have any further question just ask don't worry :D


    Thanks Warleech.. You are very good.. :)
Ask a new question

Read More

Boot Systems